Kontrol Bilgi Sistemleri AŞ

Hizmetlerimiz

Zayıf Akım Projeleri

ZAYIF AKIM PROJELERİ

ZAYIF AKIM PROJELERİ

Hastane, Otel, Okul, Fabrika vb. özel ve kamu kurumlarında Data, Network, IP Telefon Santral Sistemleri, Personel Devam Kontrol Sistemleri, Yangın Algılama Sistemleri, Güvenlik Alarm ve Kamera Sistemleri projelerini gerçekleştiriyoruz.

Kamu ve özel sektörde istek ve projeye göre Zayıf Akım Projelerinle birçok farklı markada sistemleri birbiriyle entegre, yönetilebilir ve ekonomik projeler yapıyoruz.

Size uygun çözümü anlayabilmemiz için lütfen bizimle iletişime geçiniz .

Kamera sistemlerini tür ve özelliklerine göre birçok sınıfa ayrılır. Kısaca anlatmak gerekirse kameralar siyah-beyaz ve renkli olarak ikiye ayrılabilir Bunları da hareketli ve sabit kameralar olarak ayırabiliriz. Kameraların netliğini ve görüş açısını önlerine takılan lensler belirler. Kameraların görmesini sağlayan en önemli etken ışıktır, tıpkı insan gözü gibi.. Işık seviyesinin az olduğu veya hiç ışık olmayan yerlerde Day/Nigt kameralar veya IR (İnfrared ışıklı) kameralar kullanılır.

Sistemler uzaktan internet üzerinden bilgisayarla kontrol edilebildiği gibi Akıllı telefonlar ve Tablet bilgisayarla da kontrol edilebilirler. Sistemlerde akıllı network iletişimi uygulandığı için uzaktan izlemelerde her zaman yüksek verim sağlanır.

Kameraların hareket etmesi için pan-tilt motorları kullanılır. Zoom (Yakınlaştırma) yapabilmek için ise zoom lensler kullanılır. Kendi üzerinde tümleşik olarak hareket ünitesi ve zoom özelliği bulunan yüksek hızda kameralarda vardır. Bunlara speed dome kamera denir. Kamera sistemleri, kablosuz olarak da tesis edilebilir. Kablosuz kameralar, alıcı ünitesini görmek kaydı ile ufuk sınırına kadar tesis edilebilirler. Uzak mesafeli kamera sistemlerinde fiber optik kablo teknolojisi de kullanılabilir. Kamera sistemlerinin kayıt edilmesinde günümüzde DVR Dijital kayıt cihazları, NVR Network Kayıt Cihazları ve PC kartları tercih edilmektedir.

Bu kayıt sistemlerinde kayıtlar dijital ortamda yapıldığı için görüntülerin işlenmesi ve taşınması gayet kolaydır. Kameraların internet veya yerel ağ üzerinden canlı izlenmesi hareketli kameraların hareket ettirilmesi ve geriye dönük kayıt izlenmesi mümkündür.

Yüksek görüntü sıkıştırma teknolojileri sayesinde kayıtlar yüksek kaliteli ve uzun süreli olabilmektedir. Kamera sistemindeki sesli kameralar sesli olarak kaydedilebilmektedir. Kamera sistemine takılan gizli kameraların kayıt sisteminde görünmeden kayıt yapması da sağlanabilir. Kamera sistemleri uygulanacağı yere göre doğru seçildiği taktirde yüksek verimlilik sağlar.

AHD Kamera

AHD Kamera teknolojisi, Kore de Nextchip firması tarafından geliştirilmiştir. Analog kablolar üzerinden HD, FULL HD ve üstü sinyalleri taşımaya olanak sağlar 2017 yılı itibari ile AHD kameralar 3 Megapixel,, 4 Megapixel ve 5 Megapixel kameralar yaygın olarak kullanılmaktadır.

IP Kameralar

IP kameralar analog kameralara ve kayıt sistemlerine göre çok yüksek çözünürlükte görüntü alabilmekte ve kaydedilebilmektedir.

IP kameralarda da görüntü işlenmesi ve akıllı video çözümleri uygulanabilir. IP kameralar VGA çözünürlükten başlar 20 Megapixel’e kadar kameralar mevcuttur. Megapixel kameralar ile sınır güvenliği yapılabilir. IP kameralar bilgisayar programlarına ve NVR (Network Video Recorder) cihazlarına kaydedilebilir. Kamera özelliklerine göre NAS ünitelerine de kayıt yapabilirler. NVR cihazları Linux tabanlı işletim sistemleri kullandığı için virüs bulaşma ihtimali yoktur. Sistemler uzaktan Bilgisayar ile kontrol edilebildiği gibi Akıllı telefonlar ve Tablet bilgisayarla kontrol edilebilirler. Sistemlerde akıllı network iletişimi uygulandığı için uzaktan izlemelerde her zaman yüksek verim sağlanır.

Alarm sistemleri mekanların içini koruduğu gibi çevre güvenliği sağlayarak mekanları dışarıdan da koruyabilir.

Alarm sistemi en basit anlatımı ile bir hırsızlık girişimini algılayıp sirenleri çaldırıp AHM’ye (Alarm Haber Alma Merkezi) sinyal göndererek yetkililerin durumdan haberdar olmasını sağlayan bir uyarı sistemidir.
AHM’deki operatörler, alarmın doğruluğunu kontrol ederek yetkililere iş yeri sahibi, emniyet kuvvetleri veya itfaiyeyi durumdan haberdar ederek olay yerine sevk edilmelerini sağlar.

Şirketimiz sektörün önde gelen birçok firmasını alarm sistemlerinin satışını ve takibini yapmaktadır. Kullandığımız başlıca markalar DSC Alarm Sistemi, Paradox Alarm Sistemi, CADDX Alarm Sistemi, Crow Alarm Sistemi, Teletek Alarm Sistemi vb. marka alarm sistemlerini alarm merkezimiz üzerinden kontrolünü sağlamaktayız.

Alarm merkezine giden sinyaller telefon hattı, gsm hattı ve internet üzerinden gönderilebilir.
Alarm sistemleri sistem üzerindeki manyetik kontak, PIR dedektör, duman dedektörleri vb. dedektörlerden gelen sinyallere göre sirenleri aktif ederek hırsızın kaçmasını sağlamak üzere tesis edilirler. Alarm sistemine bağlı dışarı takılan sirenler çelik korumalı sabotaj korumalı ve akülü olarak takılırlar.

Alarm sistemleri şifre veya kumandalar ile açılıp kurulurlar. Ayrıca akıllı ev sistemleriyle KNX protokolü ile haberleştirilebilirler. Alarm sistemlerine takılan dedektörler kablo istenmiyor ise kablosuz olarak tesis edilirler. Alarm sistemleri AHM’e sorunlarını bildirerek müdahale edilmesini kendileri sağlarlar.
Alarm sistemleri tesis edildiği yerde sadece erken uyarı sistemi olarak çalışır hırsızlığı engelleyemez fakat çok büyük caydırıcılığı vardır.

Yangın alarm sistemleri iki katagoride toplanır. Konvaksiyonel Yangın alarm sistemleri ve Adresli Yangın alarm sistemleridir. Konvaksiyonel sistem daha çok küçük yangın alarm sistemlerinde tercih edilir.

Zone (Bölge) mantığı ile çalışır. Adresli sistemler daha çok büyük yangın alarm sistemlerinde tercih edilir. Adresli sistemlerde alarmın geldiği nokta tam olarak tespit edilebilir.

Yangın alarm sistemlerinde duman dedektörleri, ısı artış dedektörleri, gaz dedektörleri, flame (alev) dedektörleri vb.. dedektörler kullanılır. Sisteme exproof dedektörler bağlanarak tehlikeli (gaz sızıntısı olabilecek) ortamlarda çalışabilirler. Sisteme takılan yangın butonları vasıtası ile yangın durumundan herkesin haberdar edilmesi sağlanır.

Acil yönlendirme ışıkları sayesinde herhangi bir durumda insanların ortamı en kısa ve güvenli bir şekilde terk etmeleri için yönlendirilirler.

Otomatik yangın söndürme sistemlerine bağlanabilir bilgisayar ortamında gözlem ve müdahale sağlanabilir.

Şirketimiz birçok yangın alarm sisteminin satış, kurulum ve servis hizmetlerini gerçekleştirmektedir. Teletek yangın alarm sistemi, Apollo yangın alarm, Honeywell Esser Yangın alarm

Orta ve büyük ölçekli işletmelerde seslendirme ve anons sistemleri oldukça önemlidir. Seslendirme ve anons sistemleri süpermarket, dinlenme tesisi, otel, şirket merkezi vb. yerlerin vazgeçilmez sistemleridir.

Müzik yayını, anons ve reklam gibi faaliyetler için kullanılırlar. İyi tesis edilen bir seslendirme sisteminde ses her noktada aynı seviyede duyulur.

Acil anons sistemi ile yangın alarm ve deprem anında seslendirme sisteminden yönlendirme anonsları yapılarak gerekli tahliye işlemleri yapılır.

Sisteme takılan mikrofonlar sayesinde anonslar yapılabilir mikrofonlar kablosuz kullanılarak her yerden anons yapmak mümkündür. Fabrika gibi tesislerde seslendirme sistemi üzerinden çay molası ve paydos zilleri verilebilir.

Kontrol Bilgi Sistemleri geçiş kontrol sistemleri ile sitenize, apartmanınıza veya işyerinize giriş-çıkışlarınız daha hızlı ve daha güvenli RF/ID, OGS geçiş sistemleri ile giriş çıkış güvenliği sağlanabildiği gibi bilgisayar ortamında şirket giriş çıkışları da saklanabilir.

Kartlı, parmak izli veya yüz tanıma sistemli geçiş kontrol sistemlerimiz ile güvenli geçiş alanları yaratılabileceği gibi personel devam kontrol sistemi olarak da kullanılabilirler. Personel Devam Kontrol Sistemleri (PDKS) ile çalışan giriş çıkışları kontrol edilebildiği gibi maaşları hesaplanabilir bordro da hazırlanabilir.

Kapılara yetki verilerek istenilen personelin yetkisi dahilindeki birimlere girmesi sağlanabilir.

Çağımızda perakende satış üzerine çalışan işletmelerin en büyük sorunları mağaza içerisinde yapılan hırsızlıklardır. Bu hırsızlıkları önlemede en önemli rol caydırma ve hırsızlığı tespit ederek müdahale etmektir.

Ürün güvenlik sistemleri iki tiptir. RF (Radio Frekans) sistem ve AM (Akusto Manyetik) sistemlerdir. AM sistemler RF sistemlere göre daha pahalıdır fakat kendisini çevre koşullarına göre adapte ederek yanlış alarm riskini ortadan kaldırır.

RF sistemler ise çevre koşullarına ve kullanılan etiketlere göre ayarlanması gerekir. Ürün güvenlik sistemleri alış veriş merkezlerinden gözlükçülere, kuyumculara kadar birçok sektörde kullanılır.
Ürün güvenlik sistemleri bir ürün kasadan geçirilmeden dışarı çıkarılmak istenirse sesli olarak uyarı verir fakat hırsızı içeride tutamaz. Ürün güvenlik sistemi Otomatik kapılar ile haberleştirilerek algılama esnasında kapıların kapanması ve belirli bir süre açılmaması yani hırsızın dışarı çıkması engellenebilir.

Otomatik bahçe kapıları kapının tipine göre 90 derece, kollu bariyer veya kayar tip uygulanır fotoseller sayesinde arada araç veya insan sıkışması engellenir. Kumanda, şifre ve OGS Geçiş Sistemleri ile sisteme hükmedilebildiği gibi cep telefonu ile de açtırılabilir.

Akülü modellerinde elektrik kesik olsa dahi 10 açılıp kapanma sağlayabilir ayrıca elektrik kesintilerinde manuel anahtarı açılarak el ile kapı hareket ettirilebilir. Bariyerler daha çok fabrika, otopark ve site girişlerinde kullanılır.

Bütün otomatik kapı sistemlerinde uzaktan kumanda mevcuttur ayrıca parmak izi, şifre vb. şekillerde de sistemlere komut edilebilir.

İnterkom sistemleri apartmanlar başta olmak üzere birçok yerde kullanılır. İnterkom sistemleri kapıdaki kişi ile veya kişilerle konuşarak veya hem görüp hem konuşarak güvenli bir şekilde kapının açılmasını sağlar. İnterkom sistemleri konuşma veya görüntülü konuşma şeklinde olabilir. İnterkom sistemleri sayesinde apartman içerisindeki daireler kendi aralarında görüşme yapabilir.

Şirketimiz başlıca Teknoline Diyafon İnterkom , Multitek Diyafon İnterkom , Fermax Diyafon İnterkom , Sieddle İnterkom, Audio vb.. markaların satışını ve servisini gerçekleştirmektedir.

İnterkom sistemi üzerinden kapıcı ve güvenlik görevlileri ilede görüşme yapılabilir. İstemi ekranı olarakta kullanılabilirler. Ev içi monitörlerde alarm fonksiyonu da vardır panjurlar ve motorlu perdelerde monitör üzerinden kontrol edilebilirler. İnternet üzerinden çalışan interkom sistemleri de mevcuttur.

Değişik ekran ebatlarında monitörler mevcuttur 2.5’’ ten 10’’ e kadar Lcd monitörler mevcuttur.
Sistem görüşmelerini tamamı ile gizlilikle sağlar, daireler birbirlerinin görüşmelerini kesinlikle dinleyemezler.

Bloklar arası görüşme yapılabilir kapı şifre veya kartla açılabilir. Ev içi monitörlerde bina çevresi ve iç kameraları da görüntülenebilir. Akıllı ev Binanızda, dairenizde, yazlığınızda kapınızda kim olduğunu görebilir konuşabilir ve isteğinize göre kapınızı açabilirsiniz.

Hafıza modüllü sistemleri kullanarak evinizde olmadığınız zamanlarda 32 (otuziki) kişiye kadar kayıt olanağı sağladığından evinizin kapısına gelen kişileri daha sonra görüntüleyebilirsiniz. Kontrol Bilgi Sistemleri olarak tüm bu alt yapının kurulmasında size yardımcı oluyoruz. Keşif ve projelendirme için bizi arayınız.

Günümüz ticaret hayatında telefonun ve telefon sistemlerinin çok büyük önemi vardır. İşletmelerde birçok çalışan olması ve bunların kendi aralarında iletişiminin sağlanması ve dışarıdan arayan kişilerin görüşmek istediği kişiler ile kısa sürede irtibat kurabilmesi için telefon santralleri kullanılır.

Telefon santrallerine robot operatör takılarak yani sesli karşılama sistemi ile dışarıdan arayan kişilerin dahili numara tuşlayarak sekretere bağlanmadan aradıkları kişiye ulaşmaları sağlanır ve arayan kişileri yönlendirerek işlemlerin hızlanmasını sağlar. Telefon santrallerindeki bekleme müzikleri isteğe göre değiştirilebilir veya radyo yayınları verilebilir.

Telefon santrallerinde diafon özellikleri de bulunmaktadır bu sayede kapıya gelen bir kişi zile bastığında sekreterin telefonu çalar sekreter gerekli görüşmeyi yaptıktan sonra telefon üzerinden kapıyı açabilir. Telefon santrallerine uyumlu kontrol programları kullanılarak abonelerin nereleri aradıkları ne kadar görüştükleri, ücretleri ve arama istatistikleri tutulabilir.

Dahili abonelere yetki kısıtlaması yapılarak dışarı aramaları kısıtlanabilir belirli numaraları arayabilmeleri sağlanabilir. Telefon santrallerine FCT (GSM telefonu) cihazı takılarak aramaları en ucuz yönden yapılması sağlanabilir. IP telefon santralleri kullanılarak şirketlerin şubeleri arasında internet üzerinden ücret ödemeden normal telefon görüşmeleri yapması sağlanabilir.

Hastane ve Hemşire Çağrı Sistemleri

IP HEMŞİRE ÇAĞRI

IP Hemşire Çağrı Sistemleri; hastane, sağlık amaçlı kuruluşlar ve bakım evlerinde personelin acil durumlardan anında haberdar olmasını, hastaya müdahale süresini kısaltmayı ve hasta isteklerine hızlı bir şekilde yanıt vermeyi amaçlayarak tasarlanmış ve üretilmiştir. Sistem ağ ile haberleşir.

KABLOLU HEMŞİRE ÇAĞRI

Kablolu Hemşire Çağrı Sistemleri; hastane, sağlık amaçlı kuruluşlar ve bakım evlerinde personelin acil durumlardan anında haberdar olmasını, hastaya müdahale süresini kısaltmayı ve hasta isteklerine hızlı bir şekilde yanıt vermeyi amaçlayarak tasarlanmış ve üretilmiştir.

KABLOSUZ HEMŞİRE ÇAĞRI

Kablosuz Hemşire Çağrı Sistemleri ; hastaneler ve bakım evlerinde hemşirelerin acil durumlardan anında haberdar olmasını, hastaya müdahale süresini kısaltmayı ve hasta isteklerine hızlı bir şekilde yanıt vermeyi amaçlayarak üretilmiştir. Sistem Kablosuz olarak haberleşir.

MAVİ – PEMBE – BEYAZ – KIRMIZI KOD

Hastanede Acil Kod ( Mavi kod, Blue Kod, Pembe Kod, Beyaz Kod, Kırmızı Kod) durumlarda sağlık personelinin hastanenin tüm dahili telefonlarından, hasta odalarında bulunan Oda Kontrol Panellerinden ve acil serviste bulunan Acil Servis Çağrı Panelinden çağrı yapabilmesini sağlar

ACİL KONSÜLTASYON

Hastanede yenidoğan ve çocuk güvenliğini tehdit eden durumlarda personelin hastanenin tüm dahili telefonlarından, hasta odalarından ve (varsa) yenidoğan ünitesinde bulunan Oda Kontrol Panellerinden ve acil serviste bulunan AciL Servis Çağrı Panelinden çağrı yapabilmesini sağlamaktadır.

Merkezi Saat Sistemleri

Saat Şeması

 

ANA SAAT ÜNİTESİ

Merkezi saat ana ünitesinin GPS ile uydudan almış olduğu zaman bilgisini ,aynı anda kendisine bağlı tüm tali saatlere göndermesi ile tüm tali saatlerin aynı anda aynı zaman bilgisini gösterdiği sistemlerdir.

 

DİJİTAL TALİ SAATLER

Analog ve dijital tali saatler ayrı ayrı veya bir arada çalışabilir. Tali saatler kullanım yerlerine göre tek yüzlü veya çift yüzlü olarak seçilebilir.

 

ANALOG TALİ SAATLER

Analog ve dijital tali saatler ayrı ayrı veya bir arada çalışabilir. Tali saatler kullanım yerlerine göre tek yüzlü veya çift yüzlü olarak seçilebilir.

Çağrı Sistemleri (Kablolu ve Kablosuz)

OTEL ACİL ÇAĞRI

Otellerde çalışanların ihtiyaç halinde görevli personelin çağrılmasını kolaylaştıran sistemlerdir.

 

GÖREVLİ – PERSONEL ÇAĞRI

Personel Çağrı Sistemi, bir organizasyon içindeki tüm çalışanların kolayca erişmesini sağlamak için tasarlanmıştır. Personel Çağrı Panelini, Çağrı Düğmelerini, Kapı Uyarı Lambasını ve Kablosuz Verici’yi içerir.

 

ACİL YARDIM ÇAĞRI SİSTEMİ

Engellilerin bir ihtiyacı olunca Kablosuz Çağrı Butonu konularak, görevliye çağırıp yardım almasına yönelik tasarlanmış. Yardıma ihtiyacı olan kişinin Çağrı Butonuna basmasıyla, yetkilendirilmiş görevli, Çağrı Panelin üzerinde çağrıyı görüp çağrının noktasına gider.